Kursus Pen-Test Intermediate Level

Posted: 16 October, 2012 in security informations, tutorials

Salam semua, lama yer tak update blog ni. Pejam celik pejam celik dan bulan 10 dah. Dan Insya Allah aku akan dapat anak kedua awal bulan 11 ni. Moga-moga dipermudahkan segala urusan zahir dan batin.

Aku ada design module untuk Kursus Penetration Testing (Intermediate Level). Actually module ni adalah upgrade version dari module yang pernah aku ajar untuk team CERT Agencies dulu, anjuran GCERT MAMPU.

Kalau korang berminat untuk attend training ni, contact la aku yer πŸ™‚ Dan aku jugak ada buat custom training mengikut kehendak pelanggan. Cewah. πŸ™‚ skang ni tengah design satu siri taklimat (1 hari) untuk Wep Applications Security and Best Practices.

Sikit info berkaitan kursus ni yer. OK.. Kursus ni aku buat 3 hari. Ada 6 module yang dicover dan dilengkapi dengan Lab Exercise untuk setiap module. Buat latihan hacking sampai lebam. Hehehe. Berikut adalah senarai module-module dalam kursus ni :

  1. Module 1 : Introduction to PenetrationTesting
  2. Module 2 : Using NMAP asa Pen-Test Tool
  3. Module 3 : Web Applications and Web Server Pen-Test
  4. Module 4 :Β  Metasploit Exploitation Framework
  5. Module 5 :Β  Nessus 5.0 Vulnerability Scanning
  6. Module 6 : Basic Pen-Test Report Writing

Happy h4kin dari pokcik gh1mau πŸ™‚

Advertisements
Comments
  1. zam says:

    wah. menarik. kalau nak join macam mana pak cik? ;D

  2. Razif says:

    Salam g1mau… mcmana nk contact? Tahun ni ada offer training x? Saya berminat nk menuntut ilmu dari g1mau..

  3. Wilford says:

    You share interesting things here. I think that your page can go viral easily, but you must give it initial boost and
    i know how to do it, just search in google (with quotes) for – “mundillo traffic increase make your website go viral”

  4. Anonymous says:

    Salam..mcm mana nak join kursus ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s